dissabte, 27 de desembre del 2008

Indiferència i Oblit

Aquest nadal ens ha arribat la notícia estrella de l'Àfrica.
Lansana Conté, el Robert Mugabe de Guinea va morir el dia després de ser reelegit en unes el·leccions fraudulentes com totes les anteriors des de 1984. Els militars varen sortir al carrer i Musa Dadis Kamara, el cap dels rebels va prendre la presidència amb un aixecament sense quasi sang. Uns dies després, el legítim successor de Conté es rendí als militars juntament amb tot el govern.


Les reaccions han sigut diverses. Senegal, veí septentrional del país ha trobat oportú reconèixer el nou "govern", mentre que la Unió Africana (tots els altres països d'Àfrica menys l'implicat, Mauritània i el Marroc) ha condemnat fermament el cop.
Els occidentals s'ho han pres amb més calma. Ui! No ens agrada, bé, a nosaltres ens és igual, encara que els europeus sóm molt pacifistes de moral i tot això, no fotrem res perquè com que això s'oblida en uns dies i Guinea és el principal exportador de Bauxita i Al·lumini, no la liarem, així que chitón.
¿No estàn les rel·lacions internacionals moralment una mica prostituïdes per l'economia?
Guinea no coneix la democràcia ni l'ha conegut mai. Des de la seva independència el 1957 ha saltat de dictadura en dictadura, que cada una perdurava per que prometia que milloraria el pais després de l'anterior, i així successivament, però els occidentals, que presumim de demòcrates, de peace&love i tot això, si no s'ha d'enviar tropes, que això ens mol·lesta, ni ens afecta a la butxaca, a nosaltres plim.