dimecres, 27 de juliol del 2011

Camps: Perquè a tot

Repetir que estava cantat ja cansa. Repetir que els havien avisat també. No cal fer escarni. Ara finalment ha caigut, com era d'esperar, però cal fer una retrospectiva cap a la pregunta: Perquè sabent que Camps era un corrupte la gent el va votar?

Era una evidència, però treu majoria absoluta. Cosa que no ha pogut fer ni Convergència i Unió a Catalunya, anant de net amb el cas Palau. Realment la mentalitat dels valencians és tan limitada de no poder discernir?

Anem per parts: Les raons de que votéssin Francisco Camps podrien ser:

L'odi irracional als catalans i el blaverisme

El blaverisme es remunta als temps d'inici de la democràcia, quan el PSOE només va trobar rèdit electoral front a UCD amb el blaverisme i l'odi als catalans, a Convergència i Unió i al pancatalanisme imperialista que alguns proposaven al principat. El PSOE es va alimentar d'això esperant que els valencians veiéssin el seu reflex nacional anti-català amb ells, i s'hi quedarien per sempre, fins que el PP va arribar, i a anti-catalans no els guanya ni cristo, i aquí s'han quedat.

La pròpia corrupció suma vots amb els beneficis
 
La corrupció no ha de ser obligatòriament dolenta per a les eleccions. Posaré un exemple molt tonto, però bastant clar. Jo et faig un poliesportiu, una macroestació, o el que sigui si tu em concedeixes l'obra de X edificis, X metros o el que sigui. A Catalunya passà amb CiU però amb el famós 3% dels beneficis.

Què passa? Que amb el primer model, els ciutadans veuen resultats, equipacions, millores, que han estat concebudes a partir de mètodes corruptes. Deixo clar que no sé si és el sistema al País Valencià, només és un exemple.

El borreguisme i la creença de la conspiració

Això ho veiem cada dia a l'estat espanyol. César Vidal, María San Gil, Jiménez Losantos... tota aquesta gent encara pensa que l'11-M és obra del PSOE i d'ETA per a obtenir el poder a Espanya els primers, i els segons entrar a les institucions basques de la mà dels socialistes. 

Doncs com aquí, a qualsevol lloc. Al País Valencià hi ha una gran part dels votants del PP que creuen que tot el tema de la corrupció és part d'una conspiració socialista-catalana o algo així per a derrocar el PP de la Generalitat. I ja poden sortir proves, judicis, acusacions, el que sigui, que ells creuran que Camps és una bona persona i que només el volen derrocar per les seves idees, les quals acaben calant en aquestes ments poc-pensants i es van reafirmant cada cop més per a crear Andritxols en potència.

El gir a la dreta i l'oposició ineficaç

El PSPV ha demostrat ser poc coherent i ineficaç, i a Compromís s'hi van barallar bastant, pel que l'oposició tenia més problemes amb ella mateixa que no pas amb el govern. Per altra banda, el govern central de color socialista ja s'havia desgastat a ell i a les federacions autonòmiques, derivant a tota Espanya la política cap a la dreta.