dilluns, 5 de desembre del 2011

It Gets Better Project ( #STOPhomofobia )

Kesha, Hillary Clinton, Barack Obama, Ellen DeGeneres, Gloria Estefan, Anne Hathaway, Neil Patrick Harris, Perez Hilton, Rob Thomas, Dan Savage, Nancy Pelosi... tots ells han participat en aquesta iniciativa revolucionària als Estats Units anomenada It Gets Better Project, creada per Dan Savage i destinada a evitar els suicidis entre els adolescents LGTB dels Estats Units nascuda el setembre de 2010, després de que Billy Lucas, un noi de 15 anys, es suicidà pel bullying dels seus companys de classe.

Jamey Rodemeyer, l'última víctima del bullying homòfob

Una part del projecte consisteix en enviaments de videos de personalitats mediàtiques i també de la societat civil amb mostres de suport dint que la vida pot anar molt millor, que no estan sols i que els comentaris dels companys de classe no els han de fer sentir pitjors persones perquè no ho són pas només pel fet de ser diferents.

Als Estats Units el bullying homòfob és una xacra molt comuna, ja que hi ha la creença de que els nens han de ser forts i no deixar-se encongir pels altres i els que ho fan són uns pringats perquè no són capaços d'exercir una competència vital. Per desgràcia es creu que si una persona pateix bullying és perquè no vol canviar-ho o perquè és massa dèbil per enfrotar-se als "rivals".

Aquest model social ha portat molts adolescents a prendre la via del suicidi com a escapatòria envers el maltractament físic i psicològic a les aules.

Una banda pop punk anomenada Rise Against ha fet una cançó and un videoclip anomenada "Make It Stop (September's Children)", on denuncien aquesta situació amb una recreació amb tres històries, Joshua Banks, Joseph Serrano i Susan Wilson.

Al videoclip hi esmenten els casos de Billy Lucas, Tyler Clementi, Seth Walsh, Cody J. Barker, Harrison Chase Brown, nois que es suicidaren quan tenien entre 13 i 18 anys.

A ells cal afegir-hi la història de Jamey Rodemeyer, que es suicidà aquest setembre a Buffalo pel bullying deixant un missatge per a la seva ídol Lady GaGa, agraïnt el que feia ella en favor dels drets dels homosexuals.

Aquí us deixo els links de It Gets Better Project, Rise Against, Jamey Rodemeyer, i el videoclip de Make It Stop:


Per acabar, una pàgina web que posa els pèls de punta: http://lakeweedatarrowhead.net/suicihis.htm 

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Leo Gerard Funés Martín ha dit...

He suprimit aquest comentari perquè era el mateix que podeu veure a "No deixeu que us tractin d'aquesta manera"