dimarts, 27 de juliol del 2010

LVMH, l'Oasi de Sang

Al Treball de Recerca, que ja vaig penjar fa uns mesos al blog, vaig fer referència a un seguit d'empreses que explotaven els recursos del Congo, entre d'altres països africans.

Ahir, parlant amb un amic que està inmers en el món de la moda i la cosmètica, vam estar parlant del tema i va sorgir un nom, LVMH, que em va cridar l'atenció per haver inclòs el seu logo al meu TR en nom de Louis Vuitton.

Resulta ser un conglomerat francès d'empreses presidit per Bernard Arnault, la setena persona més rica del món. I una de les empreses que dirigeix, és, precisament, la mencionada Louis Vuitton, que compra diamants a una empresa anomenada Element Six (Luxemburg), participada en un 50% per De Beers, (Johannesburg, Sud-àfrica), que és qui obté els diamants comprats per Louis Vuitton a les guerrilles d'Angola, República Democràtica del Congo i Sierra Leone.

El més preocupant és el propietari de l'altre 50% de la companyia Element Six. Resulta ser, ni més ni menys que Umicore (Brusel·les, Bèlgica), coneguda per haver estat inclosa juntament amb Sogem/Traxys a l'informe de les Nacions Unides on es llistaven una sèrie d'empreses que expoliaven impunement el Congo i revifaven el conflicte en les èpoques més estables per poder extreu-re'n un benefici econòmic major fruit del desordre i la falta d'un govern en condicions.

Per tant, és clar que LVMH, és a dir, la 7ª fortuna més gran del planeta està inmersa en aquests tractes il·legals.

Òbviament, la majoria dels seus productes són de luxe, però si algú que llegeixi això pensa en comprar-se quelcom provinent d'aquesta corporació, l'animo a que no ho faci, i per això incloc una llista amb les empreses que en formen part, gràcies a l'amic al que m'he referit al principi, que me l'ha proporcionat.

Alcohol: Vodka Belvedere, Vodka Chopin, Whisky Glenmorangie, Whisky Ardbeg, Rom 10cane, Wenjun, Moët & Chandon, Dom Pérignon, Mercier, Veuve Clicquot-Ponsardin, Krug, Maison Ruinart.

Ténen dominis on produeixen aquests productes a: California, Argentina, Brasil, Nova Zelanda, Australia, i Espanya.

Moda: Louis Vuitton, Loewe, Fendi, Donna Karan (DKNY), Berluti, Givenchy, Marc Jacobs, Kenzo, Emilio Pucci, Thomas Pink, Céline, StefanoBi, Nowness.

Perfums: Christian Dior, Givenchy, Guerlain, Kenzo, Acqua di Parma, Loewe, Fresh, Benefit, Make Up for Ever, La Brosse et Dupont.

Joieria: TAG Heuer, Chaumet, Zenith, Fred, Dior, Hublot, De Beers.

Altres: Sephora, La Samaritaine, Le Bon Marchñe La Grande Epicerie, Franck et Fils, Miami Cruiseline Services.


4 comentaris:

Uri y Sandra ha dit...

Bufff... ja saps que jo no entenc gaire d'aquestes coses però està bé saber a quins llocs no he de comprar. No vull per res del món alimentar aquests explotadors.

resimarc ha dit...

uuf doncs pel que dius...

tinc les mans mooolt tacades de sang TT

resimarc ha dit...

per cert, t'oblides de comentar com tracten als treballadors de les seves tendes (ja no els productors, sino els venedors), no poden agafar baixes, sino cobren la meitat, no poden discutir al seu cap, no poden parlar amb el client (parlar del pal, quan et cobren que fas alguna brometaa o algo, si t'hi fixes, no et poden respondre xD), treballen moltes mes hores dels que els hi toca i no les cobren... I tot això ho fan perque qui treballen a les seves empreses (suposo que ho fan varies, jo parlo de Inditex, es a dir, Zara, Lefties, Bershka... xD) son gent normal i corrent normalment amb pocs recursoos, que no volen arriscar-se a perdre la seva feina, ja que la necessiten (lògicament).

Anònim ha dit...

Leer el mundo blog, bastante bueno