dilluns, 31 de maig del 2010

Shalom | Si vis pacem, para bellum

La meva mare sempre m'ha dit que tinc vocació de politòleg i de periodista, i que m'hi hauria de dedicar.
Sento contradir-la, però crec que no posseeixo imparcialitat, que hauria de ser la característica més significativa d'algú que exerceix aquestes professions.

Avui he arribat a casa després de classe i he encès la tele per mirar les notícies (Antena3) i la notícia portada era ni més ni menys que l'assalt de l'exèrcit d'Israel a una flota de vaixells humanitaris que havien près rumb a Gaza des del port d'Estambul, a Turquia. Dins hi viatjaven amb ajuda humanitària per a la franja 600 persones de 40 nacionalitats, de les quals n'han mort 20 en l'assalt.

No trobo normal, ni pel que seria normal dins l'esquizofrènia políticosocial israeliana, que s'ataqui una flota amb AJUDA HUMANITÀRIA! A sobre ténen els sants pebrots de dir que portaven armes als vaixells i hi havia islamistes. A veure, hi havia fins i tot tres espanyols i eren membres de diferents ONG's i periodistes. És ja quelcom delirant atacar mediàticament aquestes ONG's dient que infiltren integristes a Gaza.

Però més del mateix, Israel surt guanyant a tots bàndols, sense cap resposta (ui, si, s'han enfilat a l'enreixat del consulat israelià a Estambul uns cent turcs) que valgui la pena, i els palestins continuen morint a les seves cases per l'aïllament al que estàn sotmesos. Quan
aprendrà Israel que els integristes islàmics de Gaza no els porten en vaixell de fora, si no que els crea l'estat sionista juntament amb el terror, la ocupació, la gana i la sed, també de venjança?