dimecres, 15 de setembre del 2010

Criminalització d'Estat

Ja no sé què fer per calmar-me quan veig programes a la televisió que no sigui TV3.
Aquests dies qualsevol programa de debat a una televisió espanyola toca el tema taurí i algun dels presents en tots ells posa Catalunya a parir potes avall.
Uns exemples són Veo7, Telecinco, CNN+, i la arxifamosa Intereconomía.

Criticar Catalunya dóna molts vots a la dreta, i a l'esquerra li'n resta, i la manipulació informativa mostra l'altra Catalunya.
Aquella que s'assimila a Corea del Nord, on els nens no poden parlar en castellà al pati perquè els professors els castiguen, on els comerciants són amenaçats de mort per no rotular en català i on les mares que demanen que els seus fills siguin educats en castellà se les tracta de malaltes mentals.
Per desgràcia dels catalans, aquesta Catalunya existeix, però no aquí, sinó a la resta d'Espanya, en les ments dels radicals, i aquests les transmeten a les ments dels ignorants.
Ara estic mirant Sálvame amb la meva àvia perque estàn fent un debat sobre els toros i la prohibició a Catalunya.
Hi ha un desgraciat que ens diu que som una dictadura.
I Paz Padilla, que a mi em cau bé, diu que una festa com aquesta no es pot prohibir, que és el públic qui decideix.
És a dir, la resta de catalans hem de permetre aquests assassinats en places de toros perque hi ha 13.000 persones (els que caben en la Monumental) que volen veure com s'hi tortura animals.

I els arguments que mostren són els següents:
• Hi ha toreros que també moren.
Ah, em sembla fantàstic. Hi ha una diferència abismal entre el torero i el brau. El torero escull ser-hi, mentre que el brau és a l'arena per obligació, ell no escull el risc.

• Els toros de lidia desapareixerien sense les corrides perque no hi hauria cap ramader que els mantingués.
Ara sí que es tornen ecologistes. Aquest argument es descarta amb una sola pregunta. Què és millor, mantenir una espècie que mor amb tortures o millor deixar-la al seu albir, i intentar mantenir-la si és necessari en captivitat?